Alle arrangementer er opført i dato-orden med følgende opslag:
♫ ♫ ♫ ♫ ♫
26. marts 2019 - Les Lancier hos Sæby Folkedanserforening
30. marts 2019 - Thy Harmonikatræf
6. april 2019 - Spillemandsfestival hos Aalborg Danse- og Spillemandslaug
30. juni - 7. juli 2019 - Harmonikakursus på Østhimmerlands Ungdomsskole
29. august - 1. september 2019 - Squeezebox i Det Musiske Hus Frederikshavn
29. februar 2020 - Harmonika og spillemandstræf i Lunden, V. Hjermitslev
♫ ♫ ♫ ♫ ♫
 
26. marts 2019 - Sæby Folkedanserforening
2019 03 26 les lanciers saeby
30. marts 2019 - Thy Harmonikatræf
2019 03 30 thy harmonikatraef.dk
6. april 2019 - Spillemandsfestival hos Aalborg Danse- og Spillemandslaug
2019 04 06 spillemandsfestival aalborg danse spillemandslaug
30. juni - 7. juli 2019 - Harmonikakursus på Østhimmerlands Ungdomsskole

Harmonikakursus 2019

Livsglædens Musik.    Med tryk på!     Tegning og akvarel.

Kurset, som er det 28. i rækken, afholdes på Østhimmerlands Ungdomsskole i Bælum i uge 27.

Vi starter søndag den 30. juni og slutter søndag den 7. juli.

 

Det er en almen erfaring, som også er videnskabeligt bevist, at musik har en positiv indvirkning på vores helbred og velbefindende.

Min og mange andre harmonikaspilleres erfaring er, at især harmonikaspil og harmonikamusik har denne gavnlige virkning.

Vi giver hinanden harmonikaterapi på Harmonikakursus 2019. Kom og vær med!

På Harmonikakursus 2019 er glæderne ved harmonikamusikken og samspillet i centrum. Det er det, som vi harmonikaspillere er fælles om, uanset hvor du dyrker musikken.

På Harmonikakursus 2019 kan du få ny inspiration til dit harmonikaspil. Vi spiller på flere niveauer og inden for mange genrer på et kursus med en lun og åben stemning.

Og så er der kærlig korsang, muntre morgensamlinger og fælles folkedans. Om aftenen hygger vi os i foredragssalen med musik og sang. Har du en sang, en melodi på din harmonika eller en god historie, vil vi også gerne høre den. Vi får også besøg af spillemænd, sangere og andet godtfolk.

Østhimmerlands Ungdomsskole ligger midt i den smukke østhimmerlandske natur i landsbyen Bælum. Der er 20 km til Kattegat og 15 km til Rebild Bakker. En eftermiddag er afsat til en udflugt. Skolen har gode lyse undervisningslokaler, fine værelser og en spisesal med udgang til terrasse, så man kan sætte sig udenfor. Skolen har en ”kreativ profil”, og forstander Jesper Brøsted glæder sig over, at skolen i en uge bliver fyldt med kreative harmonikaspillere og tegnere.

 Kurserne:
Livsglædens musik.

Der bliver arbejdet med mange genrer på forskellige niveauer, med musikteori og musikhistorie. Der bliver spillet enstemmigt, flerstemmigt og i harmonikaorkester med 5 stemmer. Kursisterne vælger selv hold efter interesse og niveau. Der er mulighed for, at andre instrumenter end harmonika kan melde sig til dette kursus, da der vil være hold med blandet instrumentering. På kurset møder du nogle af de dygtigste og sødeste undervisere i harmonikaspil, der kan opdrives!

Formiddagshold:

 1. Nordisk harmonikamusik, svensk / norsk gammeldans mv. Hvordan får man det rigtige ”taw” og ”swing”. Underviser: Kenneth Abel.
 2. Orkesterspil i 4-5 stemmer med et bredt repertoire. Melodierne er relativt svære, og der arbejdes med musikkens detaljer. Underviser: Ida Hartlev.
 3. Orkesterspil i flere stemmer med et lidt lettere repertoire. Der arbejdes stille og roligt med spilleteknik og sammenspil. Underviser Louise Kristensen.
 4. Den muntre Harmonikaklub. Her arbejdes med munter, lettilgængeligt musik i 2 stemmer lige til at tage med hjem i harmonikaklubben. Vi laver en grundig gennemgang af baspillet til de forskellige rytmer og genrer. Underviser: Kaj Bertelsen.

Eftermiddagshold for alle harmonikaspillere (2 eftermiddage):

 1. Sange af Inger Lauritzen. Mange kender Inger Lauritzens sang Glitrende Hav, men hun har skrevet mange flere smukke sange. Underviser: Kaj Bertelsen.
 2. Dansk spillemandsmusik. Den gode danske traditionelle spillemandsmusik forsømmes måske lidt af danske harmonikaspillere. Det retter vi op på her! Underviser: Torben Nikolajsen og Ninna Aasen.
 3. Verdensmusik. Vi spiller de numre der er kendetegnede for et land. Fra Rusland kunne det være Kalinka og fra Danmark Tango Jalousi osv. Vi kommer ind omkring generel info om komponisten på det enkelte nummer, samt raiting i forhold til antal afspilninger i radioer m.m. globalt. Underviser: Kenneth Abel
 4. Basspil og bas-teori. ”Venstreside” eller ”basserne” bliver nogen gange lidt anden prioritet for os harmonikaspillere. Der arbejdes med basspil og den dertilhørende musikteori. Underviser: Ida Hartlev.
 5. Du store verden. Kom med på en rejse rundt i en verden af spændende harmonikamusik. Underviser: Lars Holm.

Med tryk på! – for de virkelig skrappe! 
                                                                     
Udfordrende arrangementer og spændende musik. Her er inspiration at hente for den dygtige harmonikaspiller og underviser, både til eget harmonikaspil, repertoire og pædagogiske fif.                                                                                                           Underviser: Lars Holm

Harmonikaorkester – for alle harmonikaspillere.
Da kurset i 2016 havde 25 års jubilæum spillede alle harmonikakursister Peter Nielsens 10 års Jubilæumssuite. I 2019 spiller vi også i det store orkester, så vi igen mærker den berusende oplevelse at spille i et stort harmonikaorkester. Der er stemmer til alle niveauer, og noder sendes ud inden kurset. Vi spiller i 2019 melodier fra ”Anni get your gun”.

Ledere af orkesterprojektet: Torben Nikolajsen og Ida Hartlev.

Torsdag aften inviterer vi byen og egnen til en koncert, hvor bl. a. det store Harmonikaorkesterorkester spiller.

Til harmonikaspillernes koner, mænd, kærester, venner og bekendte samt flinke naboer o.a. har vi et Tegne- og akvarelkursus.                                                                                             Naturen og landskabet i Østhimmerland vil være inspiration, og med blyant og akvarel læres at fastholde linjer, farver og stemninger i dette storslåede landskab. Der kræves ingen forkundskaber, da der startes med de grundlæggende teknikker inden for tegning og akvarelmaling.                                                                    Underviser: Stinne Teglhus

Har du spørgsmål ang. kursernes indhold, er du velkommen til at ringe til Kaj Bertelsen, tlf. 51 92 54 93.

 Praktiske oplysninger.

Pris:

Enkeltværelse: 4550 kr.

Dobbeltværelse: 4200 kr.

4 på værelse: 3850 kr.

Overnatning i campingvogn/telt: 3500 kr. Rundt om skolen er der gode græsplæner, hvor der er plads til campingvogne og telte, hvis nogen gerne vil overnatte på den måde.

         Tilmeldingsfrist: 1. juni 2019. Mail med kontonummer, hvor betalingen skal foretages, udsendes medio april og betales senest 1. maj.
Ved afbud senest 16. juni tilbagebetales 1500 kr.

 • Der er ikke bad/toilet på værelserne.
 • Sengelinned, håndklæder og hovedpude/dyne medbringes. Har du ikke mulighed for at medbringe hovedpude/dyne, giver du bare besked, så har skolen et mindre antal til udlån.
 • Sengelinned/håndklæder kan dog lejes; 100 kr.Afrejse: Søndag den 7. juli kl. 10.00 efter morgenmad.Togrejsende stiger af i Skørping, hvor vi afhenter og bringer!  Tilmelding.              HARMONIKAKURSUS 2019.    Enkeltværelse___ Dobbeltværelse___ 4 mandsværelse___ Campingvogne/telt___Jeg er ikke harmonikaspiller på Livsglædens Musik. Jeg spiller___________________Jeg har jubilæum i 2019. Hvor mange år?_________________________________________________________________________Underskrift___________________________________________________________ 
 •  
 • Sendes til: Birgitte og Kaj Bertelsen, Gindrupvej 7, 9850 Hirtshals.                                                                         E-mail: harmonikakursus@gmail.com
 •  
 • Kommentarer_________________________________________________________
 • Jeg vil godt have mit navn/adresse på deltagerlisten, som udsendes inden kurset ___
 • Jeg kommer med tog___ Jeg vil leje sengelinned/håndklæder___
 • Tlf.:____________________ E-mail:_______________________________________
 • Postnr.: _______________ By:___________________________________________
 • Adresse:_____________________________________________________________
 • Navn:_______________________________________________________________
 • Livsglædens musik_________ Med tryk på!_________ Tegning og akvarel________
 •  
 •  
 • Vi sender en deltagerliste ud med adresse og telefonnummer ca. en måned før kurset, så man har mulighed for samkørsel. Husk at krydse af på tilmeldingen!
 • Østhimmerlands Ungdomsskole, Skolevej 10, 9574 Bælum.
 • Ankomst: Søndag den 30. juni kl. 15.00 til eftermiddagskaffe.
29. august - 1. september 2019 - Squeezebox Festival
2019 08 29 squeezebox frh
29. februar 2020 - Harmonika og spillemandstræf LUNDEN, V. Hjermitslev
lunden v hjermitslev lunden v hjermitslev2
Harmonika- og Spillemandstræf i Lunden - V.Hjermitslev
Assenbækvej 35, V. Hjermitslev, 9700 Brønderslev
Lørdag den 29. februar 2020
Dørene åbnes kl. 16.30 - Fra 17.30-19.00 Spisning
Derefter spilles til op til dans fra flg. orkestre:
Flauenskjold Harmonika Orkester
????
Sjannel O
Entré og stor buffet kr. 150,00
Der skal bestilles bordplads forud på tlf. 25 33 27 91
Arr.: Lunden V. Hjermitslev og Sjannel O
Thorup Spillemænd fejrede 25 års jubilæum den 28. januar 2018

2018 01 28 thorup spillemaend 25aar jubilaeum billeder
Afskrift fra Nordjyske Stiftstidende, fredag den 26. januar 2018:
De holder liv i spillemandsmusikken.
THORUP: - Jeg købte min første harmonika for mine konfirmationspenge. Jeg fik 625 kroner, og det var mange penge midt i 60'erne.
Jeg husker tydeigt, at den kostede 450 kroner, fortæller Vagn Frederiksen, der startede med harmonikaen som 14-årig og nu,
hvor han er stoppet som rådhusbetjent og nyder pensionisttilværelsen, fortsat holder meget af at spille.
De sidste 25 år har ...han spillet i Thorup Spillemændene. - Jeg kan ikke huske, hvorfor jeg ville have en harmonika.
Min far var god til at synge, og når han gik i stalden, sang han altid, men han spillede ikke.
Jeg kom til at gå til undervisning i Dybvad, og der lærte jeg at spille, fortæller Vagn Frederiksen, der ret hurtigt kom til at spille i et band.
- Der var et band i Flauenskjold, og deres orgelspiller stoppede. Det var på det tidspunkt, de elektriske keyboards og orgler kom frem.
Jeg blev spurgt, om jeg ville være med. Det ville jeg gerne, og så var jeg nødt til at købe et orgel. Der er så kommet flere til i tidens løb.
I øjeblikket har jeg tre af slagsen og tre harmonikaer. Jeg har min svigerfars harmonika. og jeg håber da, at et af mine børnebørn en dag vil spille harmonika.
Man skal have lyst til at spille, og det ved jeg ikke, om de har. Jeg nyder det, og det har jeg gjort nu i mange år.
Jeg holder også meget af at spille i Thorup Spillemændene, fortæller han. Flere af numrene har været med på repertoiret i alle 25 år,
men der tages også hele tiden nyt stof ind. Thorup Spillemændene opstod i 1193, hvor Vagn Frederiksens kone, Kirsten,
sammen med en anden trænede old-girls i håndbold i Thorup hvar onsdag aften.
- Det var jo kedeligt at sidde alene hjemme, og så var vi nogle stykker, der snakkede om, at vi kunne prøve at spille lidt.
Det gik fint, og efterhånden var vi ni mand. Senere nåede vi helt på på 11, men i øjeblikket er vi kun syv.
Jubilæet blev fejret 28. januar i Thorup Aktivitetshus. 

 
NYHED: Gigbag m/hjul til harmonika
Høstfest. gigbag og herhjemme 017 Høstfest. gigbag og herhjemme 018 Høstfest. gigbag og herhjemme 019 Høstfest. gigbag og herhjemme 020
Forhandles hos AccordionHouse -
www.accordionhouse.dk
Erslevvej 77 - 8370 Hadsten - tlf. 86 98 29 40 (Åben efter aftale)


 

21 4 2018 lindesnes trekkspillklubb Tinghallen Viborg


♫♫ Lindesnes Trekkspillklubb vender tilbage ♫♫ Koncert og show. Tinghallen Kongres og Musikhus, Tingvej 2, 8800 Viborg - www.tinghallen.dk 

Lørdag 21. april 2018 kl. 18.00 kommer de 40 glade musikanter i Lindesnes Trekkspillklubb tilbage til Tinghallen i Viborg. Dette bliver femte år i træk, at orkestret kommer og grunden er, at showsene i Tinghallen med dette orkester, som i Norge bliver omtalt som et "fænomen" er når det er sagt, er orkesteret også blevet meget populære i Danmark. Et humørfyldt trekkspillshow med kendte melodier og efterfølgende dans er det orkesteret byder på.

"Norske trekkspill vælter Viborg" - "Norske Harmonikaekvilibrister indtog Tinghallen" var 2 af overskrifterne man kunne læse i Viborg Stifts Folkeblad, da orkesteret besøgte Viborg sidst.

I Norge er Lindesnes Trekkspillklubb kendt fra deltagelse i en række TV udsendelser og fra årlige show i de største Norske Koncerthuse, samt fra 14 CD udgivelser, 16 DVD udgivelser og ca. 2700 shows i 13 lande. Blandt andet har orkesteret i løbet af 11 USA turneringer spillet i 60% af alle staterne i USA.

Musikerne i orkesteret og de omkring 200 gæster, som de plejer at have med fra Norge, kan godt lide at spille i Viborg, og stortrives med danske venner i en koncertsalt i topklasse. Vær ude i god tid, for at sikre dig en billet til det populære harmonikashow, som efter hvert år ser ud til at blive en fin forårstradition for både nordmænd og danskere. Nummerede siddepladser - pris 320 kr. Billetter kan bestilles på: http://www.tinghallen.dk/events/829-lindesnes-trekkspillklubb-2018

 

 
DHL Danske Harmonikaspilleres Landsforbund har ændret navn til:
Danske Harmonikaspillere.
Vi har fået ny hjemmeside: www.harmonikaspillere.dk
 

http://www.de-glade-musikanter.dk/index.php/billeder-fra-serritslev-traef
vendelbohallen serritslev

SERRITSLEV: Omkring 700 kom til den 19. udgave af harmonikatræffet i Serritslev.
28 ældre fra fem plejehjem deltog i det gratis sildebord, der samlede omkring 250. -
Alle plejehjem er inviteret, og der kom fem. Nye er Hellevadlund i klokkerholm

Det nye gulv i hallen til 900.000 kr. stod i øvrigt sin prøve.
Eneste problem er, at det bløde gulv kan være svært at danse på. Men det blev afhjulpet med malede kaffebønner,
der blev spredt ud på gulvet. Det betød, at det gik lettere med dansetrinene.

I år er der flere nye grupper med, der har ønsket at dele deres interesse med andre.
Nye er Gandrup Harmonikaklub, der er en forholdsvis ny klub.
- Vi har eksisteret siden 2011, fortæller Anders Bondgaard fra Gandrup Harmonikaklub.
- Det begyndte med, at vi var fem, der gik sammen. De følgende aftener kom to-tre flere til, og nu er vi 30,
der mødes en gang om ugen. - Vi spiller på blandt andet plejehjem og aktivitetscentre.
Et meget godt publikum er demente, der bliver glade, når de hører melodier, som de kender, tilføjer Anders Bondgaard.

Salling Duo’en er også med for første gang. Det er Peder Dahl og Find Refsgaard,
der udgør duoen fra Durup i Salling. Peder Dahl har levet af at spille musik det meste af livet, men blev senere buschauffør,
og så måtte han skrue ned for musikken, og nu er det kun en fritidsbeskæftigelse.
Nye er også M/K Videbæk, der er et ægtepar, der har spillet gennem flere år.
I alt 125 musikere fordelt på 16 grupper indtog på skift scenen.

Konferencier er Ingrid Larsen fra Thorup ved Hjallerup er konferencier.
- Jeg blev spurgt af Else (Nørnberg, red.) for tre år siden.
Jeg var ikke forberedt, men blev kastet lige ud i det. Siden har jeg så samlet trådene,
fortæller Ingrid Larsen, der selv er aktiv i Landsby-Musikanterne, der har base i Præstbro.
Også til harmonikatræffet i Biersted bliver hun brugt som konferencier. ---
006 058 063  
Afskrift fra Nordjyske Stiftstidende, mandag den 26. september 2016: - Af Esben Heine.
Blind genkender alle 700 gæster.
SERRITSLEV: Selv om hun kun har fem procent syn tilbage, er hun én af de bærende kræfter
i weekendens store harmonikatræf i Serritslev, der holdes for 19. gang.
Else Nørnberg, 60 år, tager imod alle 700 gæster, der besøger harmonikatræffet.
Hun hilser med højre hånd, mens hun har den hvide stok i venstre hånd.
- Jeg kan skimte dem, og det er nok, og stem...men er også en stor hjælp, forklarer hun,
mens hun har travlt med at modtage gæsterne og fordele dem i hallen.
Else Nørnberg er stået op klokken 4.45 om morgenen for at gøre de sidste ting klar til den store dag.
- Mit syn er bedst om morgenen, fortæller hun.
Og smilet er stort, når hun møder de mange harmonika-venner,
der kommer fra det meste af Danmark. Hun kender næsten alle gæster fra forskellige harmonika-træf.
Selv er Else Nørnberg musikalsk leder i De Glade Musikanter i Brønderslev og har været gennem mange mange år.
Hun spiller i flere orkestre.
Else Nørnberg laver en del hjemmesider. Blandt andet kalender for www.harmonikanyt.dk,
der fortæller om alle de harmonika-arrangementer, der er i Nordjylland.
Else Nørnberg har et specielt edb-program, der med hendes dårlige syn er en stor hjælp.
Else Nørnberg elsker harmonika-musik, som hun næsten er flasket op med.
- Det begyndte med, at jeg som femårig spillede sammen med min far, mindes hun.
Og siden har harmonikaen fyldt meget i hendes tilværelse.
Også værtsparret i Vendelbohallen, 77-årige Irene Ingvardsen og 78-årige Jens Terkelsen er i sving fra tidlig morgen.
Jens Terkelsen der gennem 18 alle 18 år har stået for kaffebrygningen,
har i år fået hjælp af en lille håndfuld lokale borgere.
Gennem de 19 år med harmonikatræf har kan brygget ca. 19.000 kopper kaffe.
Med kun én arm mestrer han at hælde vand i kaffemaskinerne, bønner i kaffefiltrene
og senere hælde kaffe på termonkanderne.
Hvor meget kaffe, han har brygget gennem de 25 år som værtspar i hallen, har han slet ikke tal på.

 
♫ Se her - ny hjemmeside med noder ♫
Er ved at lægge min nodesamling ind på min hjemmeside www.leif-m.dk
og tilbyder derfor Harmonikanyt's brugere, at de vil kunne downloade de noder, de eventuelt skulle mangle.
Man skal dog registrere sig på siden, hvilket koster gratis (for at kunne imødegå spam)
Med venlig hilsen
Leif Mortensen - www.leif-m.dk - leif@leif-m.dk
 
15, marts 2016 er det 10 år siden jeg startede www.harmonikanyt.dk
Bladet NyGammalt har lavet denne artikel - er beæret over de skriver om mig og min hjemmeside
ny gammalt 1 2016
 
Lindesnes Trekkspillklubb gæstede Danmark igen lørdag den 30. april 2016
med stort show med dans fra 18.00-23.30 i Tinghallen Kongres & Musikhus i Viborg
Tingvej 2, 8800 Viborg - tlf. 86 62 61 00 (man-fre 09.00-16.00)
Læs mere på hjemmesiden www.tinghallen.dk
lindesnes trekkspilleklubb aug2014
 
Lindesnes Trekkspillklubb gæstede Danmark igen
lørdag den 18. april 2015
med 25 års jubilæumsshow med dans fra 18.00-23.30 i Tinghallen Kongres & Musikhus i Viborg
Tingvej 2, 8800 Viborg - tlf. 86 62 61 00 (man-fre 09.00-16.00)
Læs mere på hjemmesiden www.tinghallen.dk
lindesnes trekkspilleklubb aug2014
 
Lindesnes Trekkspillklubb i Viborg 2014
Sikke en oplevelse vi havde da vi var til en super koncert med Lindesnes Trekkspillklubb i Tinghallen 29.03.2014
  Fik samtidig hilst på en masse dejlige harmonikaspillere -
og blev endda budt op til dans af orkestrets "Trold" lige foran scenen midt under koncerten :-)  
(har "lånt" billedet af Dorit Jette Scherer Lading)
Tusind tak til alle deltagere, der var med til at sørge for en kanon oplevelse
Foto: Kiem Loland
1897742 750070211671899 1770049758 n1939713 10201443469640118 469433994 n1385201 10201443220313885 1934304459 n
10175962 10201441571432664 1044237828 n lindesness viborg 29032014
Lindesness Trekkspillklubb i Viborg 29.03.2014 015Lindesness Trekkspillklubb i Viborg 29.03.2014 017Lindesness Trekkspillklubb i Viborg 29.03.2014 020
 
Harmonika-slips/vedhæng i 925 Sterling sølv
harmoniikaslips soelv4harmonikaslips soelv5harmonikaslips soelv1harmonikaslips soelv3
Harmonika vedhæng m/lædersnor - Pris: 350,- kr.
Harmonika vedhæng m/sølvkæde - Pris: 400,- kr.
Sælges hos:
bjarne wagner augustenborg
Bjarne Wagner Augustenborg - tlf. 98 26 06 06 - www.broberghus.dk - Mail
 
Harmonikamusik på nettet.
Radio 2000 i Ringe har hver lørdag fra kl. 10.00-11.00 et program, der hedder "Harmonikatimen",
Internet - www.radio2000.dk - log på og tryk på den lille radio på siden
Hilsen www.harmonikavenner.dk
 
Renskrivning af dine noder og egne kompositioner samt transponering efter ønske.
Du får samtidig medsendt en MIDI-fil af noden.
Send en mail eller ring og hør nærmere
sm120(1312)
Tom Pedersen - tlf. 69 13 18 40 - gjdjednis@gmail.com
 
Skal I afholde harmonikatræf - så se her:
Hjallerup Teltudlejning råder over et stort udvalg i partytelte, ligesom vi også er leveringsdygtige i
større restaurationstelte. Derudover kan vi tilbyde alt inden for borde, stole, bænke, lys m.m.
Læs mere på hjemmesiden: www.hjallerup-telte.dk
 
CIMG1556Skagen Spillemanden 2008

Ved Havskum's 20 års venskabstræf den 5. april 2008 i Skagen, blev prisen "Skagen Spillemanden 2008" uddelt til en person, der har gjort noget særligt for harmonikafolket.

Og tænk jer - det blev mig, der skulle have prisen "Skagen Spillemanden 2008", som belønning for den indsats jeg gør for harmonikafolket - især med denne hjemmeside. Besøg vores hjemmeside www.de-glade-musikanter.dk TUSIND TAK for jeres påskønnelse.

Den flotte glasmosaik er udført af Unika Glas Design, Mariann Byrdal - Skagen Skagen Spillemanden 2007 blev givet til Børge Eriksen fra Hirtshals
 
Melodier og tekster fra Sverige Den svenske songwriter Ingemar Fälth har sendt 5 stk. melodier med tekster til webmaster.
Dans på sommargröna ängen - Danseglädje gott humör - Den sjungande gondoljären - Nu är det kärleken som gäller og Sjunger vi så sjunger alla
Er du interesseret i at bruge disse melodier - kontakt: Ingemar Fälth -
telefon +46 (0)8-581 737 31 - Mail